12-ият Празник на черешата в Кюстендил обещава много настроение, атракции, дегустации,

...
12-ият Празник на черешата в Кюстендил обещава много настроение, атракции, дегустации,
Коментари Харесай

В Кюстендил започва Празника на черешата

12-ият Празник на черешата в Кюстендил обещава доста въодушевление, атракции, дегустации, състезания и награди. Той започва довечера със спектакъла „ Античността оживява на Хисарлъка “. В събота предстоиконкурс за най-красива аранжирана маса с череши и творби на тематика „ череши “, премия за най-едър плод. В неделя ще има кулинарна галерия с конкурс за ястия и деликатеси, приготвени от череши.

Черешата се утвърждава като знак на Кюстендил, анонсира тазгодишното издание на празника шефът на отдел „ Култура " при общината Дима Укалска. „ Кюстендилските череши, знаете, че се продават на всички места и имат популярност освен в нашата страна, само че и в чужбина, и те ни въодушевиха да създадем този празник, с цел да може да покажем пред туристите освен плодородието с череши, само че и това, което имаме като танцови сформира, като групи, като благоприятни условия за изява. Всичко, което има Кюстендил ще бъде показано на този ден, а хората, които са пристигнали от други градове ще усетят чистия въздух в нашия град ", посочи Укалска, съобщи БНР.

„ Античността оживява на Хисарлъка “ е спектакъл-атракция с присъединяване на 30 младежи и девойки. Самият театър е реверанс пред историята на града и пред това, което е дала природата на града, изясни още Дима Укалска. Спектакълът е от 21 часа.

" Интересно като съпътстващо събитие са работилниците тази година, които са тематични. Ще имаме правене на сапуни, работа с пластелин ", съобщи тя.

В неделния ден десетки ще покажат кулинарни умения в приготвянето на ястия, деликатеси, комбинации с череши. А занаятчия в този род е Виолет Вьорлер, кюстендилката, живяла много в чужбина, която за повторно ще и в журито.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР